Poppen Koning
Opblaaspoppen en opblaasfiguren voor elk feest

Tips voor een feestelijke en speciale Abraham en Sarah verjaardag in Corona tijd


Elke verjaardag is bijzonder, maar er zijn een aantal verjaardagen die echt speciaal zijn en daarom extra aandacht verdienen. Naast je 1e en 18e verjaardag is je 50e verjaardag toch wel het meest memorabel. Wanneer je de 50-jarige leeftijd bereikt, zegt men dat je Abraham ziet of Abraham hebt gezien.

Waar komt de uitdrukking 'Abraham zien' vandaan?
De uitdrukking 'Abraham zien' komt mogelijk uit de Bijbel in het verhaal Johannes 8.57 staat de volgende tekst: ‘Gij hebt nog geen vijftig jaar, en hebt Gij Abraham gezien?’. Hiermee wordt bedoeld dat Jezus te jong is om de aartsvader te hebben ontmoet, die volgens de traditie vele eeuwen eerder was gestorven. Vanuit die optiek kon geen enkele levende mens Abraham trouwens hebben gezien, ook niet na het bereiken van de vijftig. Lees verder op wikipedia over de achtergrond van deze uitdrukking en traditie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Abraham_zien 

Een 50e verjaardag moet gevierd worden
Het motto van de Poppen Koning is dat elke verjaardag moeten worden gevierd, maar een 50e verjaardag in het bijzonder. Dus wanneer je Abraham ziet of Sarah ziet dan adviseren wij de slingers op te hangen en zo'n bijzondere mijlpaal niet stilletjes voorbij te laten gaan. In dit artikel geven wij tips voor een vrolijke en feestelijke 50e verjaardag. Doe hier ideeën op hoe je vader, moeder, oom, tante, vriend, vriendin, buurman of buurvrouw extra kan verrassen.

Tip 1 Abraham en Sarah pop
Bij een 50e verjaardag hoort een Abraham of Sarah pop. En dan niet zo’n kleintje, maar juist zo groot mogelijk. De hele buurt en alle passanten moeten kunnen dan zien dat er iemand jarig is. De Poppen Koning biedt een groot assortiment opblaaspoppen en opblaasfiguren te huur aan.

Tip 2 Slingers en taart
Een echte verjaardag klassieker is het ophangen van slingers en het in huis halen van taart. Kies voor een taart die de 50-jarige met afstand het lekkerste vindt of laat een persoonlijke taart maken met foto of afbeelding van werk, hobby of specifieke interesse van de jarige job.

Tip 3 Video boodschappen 
Nodig familie, vrienden, buren, collega’s en kennissen uit om een persoonlijke videoboodschap in te spreken voor de jarige Abraham of Sarah. Laat een handige Harry deze losse filmpjes aan elkaar plakken tot één grote film vol mooie verjaardagswensen, verjaardagsboodschappen en felicitaties.

Tip 4 Bubbels (Champagne)
Wanneer familie en/of de beste vrienden persoonlijk langskomen en binnen de Corona richtlijnen aan de deur de felicitaties komen overbrengen, dan moet er een toast met bubbles uitgebracht kunnen worden. Zorg voor champagne, cava, prosecco, spumante en kinderchampagne en vul de glazen. Laat de glazen klinken en toast op het leven, maar toast vooral op de vriendschap!

Tip 5 Persoonlijk verjaardagslied
Hoe mooi is het wanneer familie en vrienden de jarige toezingen. Vanzelfsprekend behoren daartoe de bekende verjaardagsliedjes, zoals 'Lang zal hij/zij leven', 'Er is er één jarig' en 'Happy birthday'. Het mooiste is wanneer op een bekende melodie een persoonlijke tekst wordt geschreven waarbij de jarige op een positieve wijze in het zonnetje wordt gezet. Natuurlijk mag er in de coupletten wel een kritische noot en goede grap opgenomen worden. Sterker nog zonder steek onder water en/of goede grap, dan mag het geen persoonlijk verjaardagslied genoemd worden.

 
E-mailen
Instagram